Велика бела ајкула напала је мушкарца Јуџина Финија (46) на плажи у Калифорнији и том приликом му је, како он тврди, спасила живот.

Овај догађај догодио се у јулу 2015. године када је Фини плицао дуж обале Хантингтон Бича у Калифорнији. Како каже, у једном тренутку осетио је снажан ударац у леђа. 

По изласку из воде, Фини је на леђима приметио посекотину дугу око 30 центриметара, а његова девојка је рекла да је видела пераје ајкуле. 

 

 

- Осећао сам се као да ме је ударила тона цигли, као да ме је неко ударио бичем. Никада нисам био тако ударен - рекао је Фини, преноси Њујорк пост.

Убрзо након сусрета са најопаснијим морским предатором, Фини је тешко дисао и осећао је јаке болове у грудима. Због тога је затражио медицинску помоћ, а рендген је показао да Фини има тумор на десном бубрегу. Након овог сазнања, лекари су му уклонили тумор и око 20 одсто бубрега.

- Иначе никада не бих отишао на преглед. Ово је очигледно био једини начин да сазнам да се тумор шири - рекао је Фини.

Управо из тог разлога је, каже, вечно захвалан ајкули која га је напала.

- Почео бих да губим на тежини, разболео бих се, али онда би било касно. Да сам могао да пронађем ову ајкулу и загрлим је, урадио бих - закључио је Фини.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".