Još dok je bio student na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti, Nikola Vujović,  dobio je ulogu u predstavi "Cipele od kengurove kože", da bi rolom u filmu "Kad porastem biću kengur" najavio plodan niz kasnijih uloga.

U legendarnom filmskom hitu Radivoja Andrića iz 2004. godine Nikola Vujović je na upečatljiv način odigrao lik Dujeta, strastvenog kladioničara koji u rukama ima tiket svog života. Iste godine briljirao je i kao glavni junak filma "Potera za srećkom".

 

 

Zapažen je i u serijima "Klan", "Kamiondžije d.o.o", kao i seriji "Nečista krv" u kojoj igra lik Ismail-bega, koja mu je kako je rekao jednom prilikom bila veliki glumački izazov.

Foto: Instagram printskrin/johnnie___boy

 

Glumac je ranije isticao kako nikada nije planirao da se bavi glumom, te da je kao srednjoškolac radio amaterske predstave samo zbog lepih devojaka.

- Sasvim neplanirano, u srednjoj školi se pojavila mogućnost da se opravdano odsustvuje s časova, a baš u toj dramskoj sekciji okupile su se najlepše devojčice. U roku od odmah sam otišao na njihov sastanak i pridružio im se. Prvo smo radili neki prigodan program za dan Svetog Save, a već sledeće godine sam dobio prvu veću ulogu - izjavio je glumac jednom prilikom.

BONUS GALERIJA: Iz albuma majstora mimike Zorana Cvijanovića

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".