U Norveškoj je zabeležen bizarni trend da sve više prostitutki u toj zemlji tvrdi da su Ukrajinke, piše Norvej post u engleskom izdanju. 

- Žene obično ne otkrivaju svoju nacionalnost, ali sada je došlo do promene - rekao je Sindre Klepe, šef za istrage o trgovini ljudima u jednom norveškom policijskom okrugu.  

Kako Klepe ističe, često je u kontaktu sa ženama koje se bave ovim poslom, koji je legalno zanimanje u Norveškoj i one su mu rekle da dobijaju više mušterija ako u svojim oglasima istaknu da su poreklom Ukrajinke.

– Imaju pasoše iz Litvanije, Moldavije i Španije, između ostalih. Videli smo i prostitutke iz Rusije koje su se pretvarale da su iz Ukrajine - rekao je Klepe. 

Kako se navodi u tekstu, na jednom od najvećih sajtova na kojima se oglašavaju prostitutke niko ne kaže da dolazi iz Rusije.

Seksolog Live Mehlum kaže da je rat najverovatnije razlog zašto sve više prostitutki lažno ističe da dolazi iz Ukrajine.

– Mnogo je sramote povezano sa kupovinom seksa. Dakle, ako muškarac kupi seks od Ukrajinke, to može pomoći da se opravda kupovina i smanji loš osećaj oko kupovine - tvrdi Mehlum.

On ističe da muškarci verovatno misle da su ove žene u teškoj situaciji i da su doživele mnogo toga lošeg i na taj način žele da im pomognu. 

U Norveškoj je prostitucija dozvoljena, tačnije dozvoljeno je prodavati svoje telo u zamenu za novac, dok je kupovina kažnjiva zakonom. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".