У Норвешкој је забележен бизарни тренд да све више проститутки у тој земљи тврди да су Украјинке, пише Норвеј пост у енглеском издању. 

- Жене обично не откривају своју националност, али сада је дошло до промене - рекао је Синдре Клепе, шеф за истраге о трговини људима у једном норвешком полицијском округу.  

Како Клепе истиче, често је у контакту са женама које се баве овим послом, који је легално занимање у Норвешкој и оне су му рекле да добијају више муштерија ако у својим огласима истакну да су пореклом Украјинке.

– Имају пасоше из Литваније, Молдавије и Шпаније, између осталих. Видели смо и проститутке из Русије које су се претварале да су из Украјине - рекао је Клепе. 

Како се наводи у тексту, на једном од највећих сајтова на којима се оглашавају проститутке нико не каже да долази из Русије.

Сексолог Ливе Мехлум каже да је рат највероватније разлог зашто све више проститутки лажно истиче да долази из Украјине.

– Много је срамоте повезано са куповином секса. Дакле, ако мушкарац купи секс од Украјинке, то може помоћи да се оправда куповина и смањи лош осећај око куповине - тврди Мехлум.

Он истиче да мушкарци вероватно мисле да су ове жене у тешкој ситуацији и да су доживеле много тога лошег и на тај начин желе да им помогну. 

У Норвешкој је проституција дозвољена, тачније дозвољено је продавати своје тело у замену за новац, док је куповина кажњива законом. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".