Iako mnogi znaju sve Banetove uloge i detalje iz glumačkog života, gotovo da niko ne zna ništa o njegovom privatnom životu. Za života nije puno govorio o svojoj intimi, ali se zna da je sa svojom suprugom Vesnom proveo preko pet decenija.


Suprugu Vesnu upoznao je još tokom studentskih dana i njihova priča je kao iz bajke. Branka Cvejića proslavila je uloga Baneta Bumbara u čuvenoj seriji „Grlom u jagode“, mnogi ga znaju i kao Listera iz „Porodičnog blaga“, ali on sam nikada nije voleo da se eksponira, ipak jednom prilikom progovorio je o tome:

Foto: Milena Anđela

 

- Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima.
Ćerka Bojana i sin Žarko, koje je dobio iz braka sa Vesnom, i sami su visokoobrazovani. Oboje su završili muzikologiju. Bojana živi i radi u Briselu, dok se Žarko, koji se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, vratio u Beograd.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

 

BONUS VIDEO:
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".