Bivši srpski košarkaški reprezentativac Vladimir Micov (37), saopštio je da je okončao igračku karijeru.


- Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem - izjavio je Micov.

Krilni igrač je rekao da posle dve decenije ne žali ni za čim.

- Nakon dve decenije, 12 klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene - naveo je srpski košarkaš.

Micov (37) je prošlu sezonu proveo u podgoričkoj Budućnosti, a pre toga je nastupao za Olimpiju Milano, Galatasaraj, CSKA, Kantu, Kahu Laboral, Panionios, Partizan, Lavove i OKK Beograd, kao i za juniore Beopetrola i Crvene zvezde.

Sa Galatom je osvojio Evrokup 2016. godine.

Micov je poslednji put igrao za Srbiju 2014. godine na prijateljskoj utakmici sa Novim Zelandom, ali je odstranjen iz tima zbog sukoba sa tadašnjim selektorom nacionalnog tima Aleksandrom Đorđevićem.

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".