Kako prenosi "Jurohups", Panatinaikos čini sve što je u njegovoj moći kako bi vratio iskusnog plejmejkera Nika Kalatesa.

Prema pisanju ovog košarkaškog portala, "zeleni" su iskusnom Grku ponudili trogodišnji ugovor.

Pred Kalatesa je prvobitno iznet dvogodišnji ugovor "težak" 2,7 miliona evra, međutim uprava Atinjana se predomislila i korigovala ponudu.

U slučaju realizacije, bio bi to treći Kalatesov mandat u OAKA areni.

Prvi je trajao od 2009. do 2012.Tada je pod vođstvom Željka Obradovića osvojio Evroligu 2011. na Fajnal-foru u Barseloni.

 

Drugi čin u zelenom dresu usledio je 2015. i okončan je 2020.

Podsećanja radi, nedavno su španski mediji pisali da je na listi zainteresovanih za usluge grčkog pleja i Partizan, koji predvodi Kalatesov bivši "šef".

Međutim, posao mu kvari crnogorski kolega Dejan Radonjić, dojučerašnji rival iz ABA lige koji je nedavno seo na klupu "zelenih".

Dugogodišnji grčki reprezentativac ima ugovor sa Barselonom do 2023. godine. Ipak, s obzirom na kadrovske promene u redovima Katalonaca, odlazak Kalatesa je sve izvesniji.

Plej Barse je dva puta uvršten u najbolju petorku Evrolige (2018,2019), tri puta je proglašen najboljim asistentom Evrolige, a pored najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja osvojio je i Evrokup 2013. sa ruskom Lokomotivom.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".