Na glavnom sastanku u Minsku između beloruskog predsednika i ministra spoljnih poslova Rusije povela se priča o nuklearnom oružju koje treba ili ne treba da se upotrebi u ratu sa Ukrajinom.

- Rusija treba da bude spremna da upotrebi nuklearno oružje. Bolje je pokazati svetu šta može da se desi - rekao je na sastanku u Minsku u četvrtak, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je navodno rekao ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da "Rusija mora biti spremna da upotrebi nuklearno oružje“.

- Lete, preleću, izvode vežbe. Zašto izvode vežbe? Zašto nose nuklearno oružje? - rekao je Lukašenko, komentarišući vežbe koje izvode zapadne zemlje, u kojima koriste letelice dizajnirane za nošenje nuklearnog oružja. Lukašenko je rekao da zbog toga "moraju biti spremni“.

- Ne treba govoriti da je Putin okupirao Belorusiju i radi šta hoće. Imamo koherentnu, razumnu politiku dve zemlje, za šta su prvenstveno odgovorni Putin i Lavrov - rekao je on.

Sergej Lavrov je dodao da ove vrste vežbi krše Ugovor o neširenju nuklearnog oružja iz 1968. godine. nače, pet dana ranije Lukašenko se u Moskvi sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom , gde su razgovarali i o američkom nuklearnom oružju uskladištenom u Evropi.

- Bolje je pokazati šta može da se desi nego da se desi prava stvar -  rekao je tada Lukašenko.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".