На главном састанку у Минску између белоруског председника и министра спољних послова Русије повела се прича о нуклеарном оружју које треба или не треба да се употреби у рату са Украјином.

- Русија треба да буде спремна да употреби нуклеарно оружје. Боље је показати свету шта може да се деси - рекао је на састанку у Минску у четвртак, белоруски председник Александар Лукашенко је наводно рекао руском министру спољних послова Сергеју Лаврову да "Русија мора бити спремна да употреби нуклеарно оружје“.

- Лете, прелећу, изводе вежбе. Зашто изводе вежбе? Зашто носе нуклеарно оружје? - рекао је Лукашенко, коментаришући вежбе које изводе западне земље, у којима користе летелице дизајниране за ношење нуклеарног оружја. Лукашенко је рекао да због тога "морају бити спремни“.

- Не треба говорити да је Путин окупирао Белорусију и ради шта хоће. Имамо кохерентну, разумну политику две земље, за шта су првенствено одговорни Путин и Лавров - рекао је он.

Сергеј Лавров је додао да ове врсте вежби крше Уговор о неширењу нуклеарног оружја из 1968. године. наче, пет дана раније Лукашенко се у Москви састао са руским председником Владимиром Путином , где су разговарали и о америчком нуклеарном оружју ускладиштеном у Европи.

- Боље је показати шта може да се деси него да се деси права ствар -  рекао је тада Лукашенко.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".