Igor Kolihajeva, gradonačelnik ukrajinskog grada Hersona, uhapšen je od strane ruskih zvaničnika u istoimenoj oblasti Ukrajine.

Rusi su se na taj potez odlučili zbog, kako navode, nepoštovanja ruskih naređenja.

- Mogu da potvrdim da je Kolihajeva pritvorila vojna policija - izjavila je na Telegramu Ekatarina Gubareva, zamenica šefa Hersonske oblasti, koju je na tu funkciju postavila Moskva.

Kako prenosi Rojeters, lokalnih zvaničnik Hersona ističe da je gradonačelnik kidnaponvan, a isto mišljenje ima i savetnica Kolihajeva Halina LJaševska koja ističe da je "gradonačelnik otet nakon što je odbio da sarađuje sa ruskim okupatorima Ukrajine".

- Jutros je Kolihajev došao u jedan od komunalnih objekata, a čim je izašao iz automobila priveli su ga naoružani pripadnici nacionalne garde i najverovatnije pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti - objavila je na Fejsbuk Profilu LJaševska.

Foto: printskrin Fejsbuk/Igorь Kolыhaev

 

 

Kiril Stremousov, ruski zvaničnik koji dejstvuje na području ovog regiona, rekao je u ponedeljak da je Kolihajev naneo "mnogo štete" ruskom "procesu denacifikacije" u Ukrajini i da je "konačno neutralisan".

BONUS VIDEO

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".