Игор Колихајева, градоначелник украјинског града Херсона, ухапшен је од стране руских званичника у истоименој области Украјине.

Руси су се на тај потез одлучили због, како наводе, непоштовања руских наређења.

- Могу да потврдим да је Колихајева притворила војна полиција - изјавила је на Телеграму Екатарина Губарева, заменица шефа Херсонске области, коју је на ту функцију поставила Москва.

Како преноси Ројетерс, локалних званичник Херсона истиче да је градоначелник киднапонван, а исто мишљење има и саветница Колихајева Халина Љашевска која истиче да је "градоначелник отет након што је одбио да сарађује са руским окупаторима Украјине".

- Јутрос је Колихајев дошао у један од комуналних објеката, а чим је изашао из аутомобила привели су га наоружани припадници националне гарде и највероватније припадници руске Федералне службе безбедности - објавила је на Фејсбук Профилу Љашевска.

Фото: принтскрин Фејсбук/Игорь Колыхаев

 

 

Кирил Стремоусов, руски званичник који дејствује на подручју овог региона, рекао је у понедељак да је Колихајев нанео "много штете" руском "процесу денацификације" у Украјини и да је "коначно неутралисан".

БОНУС ВИДЕО

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".