Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na svom Telegram profilu objavio je snimak za koji tvrdi da pokazuje posledice ruskog raketiranja tržnog centra u Kremenčugu.

Kako navodi Zelenski, za vreme udara u tržnom centru se nalazilo više od hiljadu civila.

Na snimku koji je objavio, vidi se da objekat gori, kao i da su na teren izašle vatrogasne jedinice.

Zelenski je naveo da je u pitanju civilni objekat koji ne predstavlja opasnost.

- Nema strateške vrednosti. Samo ljudi koji pokušavaju da žive normalnim životom, a okupatori to ne mogu da podnesu. Rusija nastavlja da iskaljuje svoju bespomoćnost na obične građane - napisao je ukrajinski predsednik.

Gradonačelnik Kremenčuga Vitalij Meletskij napisao je na svom Fejsbuk profilu da su ruske snage ispalile projektil na tržni centar u kojem se, kako kaže, nalazio veliki broj ljudi. Meletskij je istakao da je bio na licu mesta, ali nije govorio o potencijalnim žrtvama

Foto: Printskrin/fejsbuk/Vіtalій Malecьkiй

 

Društvenim mrežama šire se snimci koji, kako se navodi, predstavljaju tržni centar u Kremenčuku. 

Novinar britanskog nedeljnika "Ekonomist" Oliver Kerol na svom Tviter nalogu podelio je snimak "horor scena“, na kojem se vidi civilni objekat u plamenu koje je navodno raketirala ruska vojska. 

 

 

Foto: Printskrin/Gugl maps

 

Kremenčug je važan industrijski grad u centralnoj Ukrajini u kojem, prema poslednjim procenama, živi oko 225 hiljada ljudi. Grad je administrativni centar kremenčutskog regiona i leži na reci Dnjepar. 

Još uvek nema reakcije ruske strane na ove optužbe Ukrajinaca.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".