Oružane snage Ruske Federacije potvrdila je danas likvidaciju stranih plaćenika iz Gruzije i evropskih zemalja kod Lisičanska.


Prema rečima portparola ruskog ministarstva odbrane Igora Konašenkova na brifingu za novinare, ruska vojska je likvidirala do sada 14 stranih plaćenika u oblasti Lisičansk, prenosi agencija Interfaks.

- 26. juna, tokom borbi na tri kilometra od rafinerije nafte Lisičansk u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), ruske jedinice su uništile dve diverzantsko-izviđačke grupe plaćenika, ukupno 14 ekstremista", rekao je Konašenkov i precizirao da je prva grupa bila ''međunarodna'' sastavljena od državljana raznih evropskih zemalja, a u drugoj grupi su bili samo plaćenici iz Gruzije, pripadnici "ozloglašene gruzijske legije".

Konašenkov tvrdi da se u ovim "banditskim formacijama bore uglavnom kriminalci".

On je rekao i da su uništeni gruzijski militanti bili umešani u "brutalna mučenja i ubistva ruskih vojnika u blizini Kijeva u martu ove godine".

Konašenkov je upozorio da rusko ministarstvo odbrane ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan, kako je rekao, u zlostavljanje i ubistvo ruskih vojnika.

BONUS GALERIJA: Severodonjeck - grad koji više ne postoji

 

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".