Glumac Bojan Perić koji prisustvuje svečanoj proslavi, podelio je deo atmosfere na slavlju.


Dušan je za ovu priliku izabrao jednostavno odelo, dok je mlada zablistala u romantičnoj venčanici na jedno rame.

Foto: Printskrin/Instagram/bokiperic

 

Inače, Dušan Šakota, svojevremeno je preživeo pravu dramu kada su mu se lekari borili za život posle naizgled bezazlene povrede.

Naime, 2010. godine, nedugo nakon što mu je pripala evroligaška medalja za titulu osvojenu u dresu Panatinaikosa i to druga u karijeri - dok je Dušan Šakota igrao Skavolini protiv Terama, u jednom od duela sa protivničkim igračima puklo mu je dvanaestopalačno crevo.

Foto: Printskrin/Instagram/bokiperic

 

I, zbog toga je odmah morao na operaciju. Prvu od dve, ispostavilo se zbog komplikacija.

Stanje mu se u bolnici pogoršalo nakon uvodne hirurške intervencije, pa je sin sadašnjeg Zvezdinog trenera ponovo morao na operacioni sto i to usled unutrašnjeg krvarenja.

On je nekoliko dana bio u veštački izazvanoj komi, a potom su lekari na odeljenju reanimacije u bolnici u Pezaru uspeli da mu stabilizuju stanje i polako ga vrate u svesno stanje.

"Kada smo mu prekinuli veštački izazvanu komu, bila je prisutna cela lekarska ekipa koja ga je obavestila da su navijači ispred bolnice postavili njemu posvećen transparent. Zamolio nas je da pozdravimo sve navijače", priseća se doktor Filiberto Martineli ističući da su navijači Skavolinija ispred bolnice postavii transparent sa natpisom: "Dušo, sa tobom smo".

Oporavio se, na oduševljenje svih, potom prešao Ostende, a posle nastupa za Jenisej i Vareze, vratio se u grčku košarku u kojoj je i ponikao, obukavši dres AEK-a 2014. Tamo je, pod komandnom palicom upravo svog oca, Dragana Šakote, Dušan 2018. podigao trofej FIBA Lige šampiona, čime je upotpunio kolekciju trofeja.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".