Često možemo čuti da je greh bacati hleb. Ako kod kuće imate hleb koji se vremenom samo stvrdnuo, možete ga ponovo učiniti finim, hrskavim i toplim.

Proces "osvežavanja" vekne hleba:

1. Stavite hleb ispod toplog ili hladnog mlaza vode iz slavine sa tvrdom korom hleba okrenutom ka gore. Ne brinite ako se unutrašnjost hleba pokvasi.

Foto: Profimedia

 

2. Zagrejte rernu na 150 do 160 stepeni Celzijusa i stavite mokru veknu hleba na pleh ili direktno na rešetku. Ostavite hleb da se peče šest do sedam minuta, u zavisnosti od veličine vekne, ili u slučaju da je hleb previše vlažan, uključite rernu na deset do dvanaest minuta.

3. Kada izvadite hleb iz rerne biće spolja fino hrskav, a iznutra mekan.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".