Predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Markovć rekao je da je Vučić dobio priznanje zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta, te zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu.


Marković je rekao i da je međunarodni položaj naše zemlje najbolji u istoriji, navodi se u saopštenju jagodinske skupštine.

Skupština grada Jagodine jednoglasno je usvojila odluku kojom je Vučić proglašen za počasnog građanina.

Pored predsednika Srbije, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i Klaus Fišer, vlasnik nemačke kompanije Fišer, koja je u tom gradu otvorila jedan, a naredne godine trebalo bi da otvori i drugi pogon.

Takođe, počasni građanin postao je i trener Ženskog rukometnog kluba "Jagodina" Dragan Markov, koji je predvodio klub u najvećim uspesima u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini.

Kada je o situaciji na administrativnim prelazima na KiM prethodnih dana, Marković je rekao da kosovski Albanci nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever KiM, a da je predsednik Vučić zaslužan što Srbija nije reagovala na te provokacije, već će uspela da sačuva i mir i svoj narod na KiM i da dođe do kompromisnog rešenja.

- Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast. Da bi nas usporili i vratili u 90-e godine kada je naša država imala mnogo problema - rekao je Marković, a dodaje se u saopštenju.

On je najavio i da će od 23. do 30. oktobra u Egipat voditi delegaciju od 144 člana, u kojoj će 85 odsto biti lekari, medicinske sestre i tehničari, u najvećem broju iz Jagodine, ali i iz 20 drugih zdravstvenih ustanova iz Srbije.

(Tanjug)