Председник Скупштине града Јагодине и Јединствене Србије Драган Марковћ рекао је да је Вучић добио признање зато што је створио услове да сваки град и општина у Србији могу да доводе инвеститоре, да граде фабрике и отварају нова радна места, те зато што Србија под његовим вођством чува мир и стабилност на Балкану.


Марковић је рекао и да је међународни положај наше земље најбољи у историји, наводи се у саопштењу јагодинске скупштине.

Скупштина града Јагодине једногласно је усвојила одлуку којом је Вучић проглашен за почасног грађанина.

Поред председника Србије, титулу почасног грађанина Јагодине понеће и Клаус Фишер, власник немачке компаније Фишер, која је у том граду отворила један, а наредне године требало би да отвори и други погон.

Такође, почасни грађанин постао је и тренер Женског рукометног клуба "Јагодина" Драган Марков, који је предводио клуб у највећим успесима у историји колективног спорта у Јагодини.

Када је о ситуацији на административним прелазима на КиМ претходних дана, Марковић је рекао да косовски Албанци нису смели да уђу са дугим цевима на север КиМ, а да је председник Вучић заслужан што Србија није реаговала на те провокације, већ ће успела да сачува и мир и свој народ на КиМ и да дође до компромисног решења.

- Очигледно је да су косовски Албанци добили зелено светло од неке државе, а разлог такве врсте напада на Србију је брз економски раст. Да би нас успорили и вратили у 90-е године када је наша држава имала много проблема - рекао је Марковић, а додаје се у саопштењу.

Он је најавио и да ће од 23. до 30. октобра у Египат водити делегацију од 144 члана, у којој ће 85 одсто бити лекари, медицинске сестре и техничари, у највећем броју из Јагодине, али и из 20 других здравствених установа из Србије.

(Танјуг)