Ana Nikolić je na svojim nastupima pevala demo verziju pesme ''Provereno'' koju nije snimila, a Milica Pavlović ju je objavila na svom poslednjem albumu ''Posesivna'' po zakonskim pravilima.

Izvor blizak Milici Pavlović koji je želeo da ostane anoniman otkriva detalje ove situacije.

Foto: Aleksa Stanković

 

- Milica se ni kriva ni dužna našla u skandalu koji se nije desio u istoriji srpske estrade - počinje izvor, i dodaje:

- Svi koji se bave muzikom počev od autora pa do izvođača znaju da demo-snimak ne znači ništa. Jedna pesma dok traži svog kupca može da ima desetine demo-snimaka u izvođenju bilo koga. To što Ana ima neku svoju verziju ne znači da je pesma njena i da može da je peva kao svoj hit. Milica ima ugovor za pesmu „Provereno“, uredno ju je kupila i ima izvođačka prava. Ana nije dala kaparu za pesmu, o situaciji se nije oglašavala, a autorima pesme Dejanu Kostiću i Draganu Brajoviću Braji se čak ne javlja na telefon. Moguće je da će protiv Ane pokrenuti i tužbu. Ovo što Nikolićeva radi bez blama nije lepo, a nije ni kolegijalno. Naravno da Ana na nastupu može da peva pesmu „Provereno“, ali isključivo i samo u verziji i sa tekstom koji je snimila Milica Pavlović jer je to jedina pesma koja postoji. Neko će morati Ani da objasni da se ona kiti tuđim perjem, ozbiljno krši autorska i izvođačka prava i pored svega toga praktično izvodi pesmu koja ne postoji, a za koju misli da je njen ekskluzivni hit - završava izvor za Alo!.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Milica se oglasila povodom neprijatne situcije, a potom i Dragan Brajović Braja. 

- Nemam komentar na ovu celu situaciju - kratko je rekla ona.

- Sve je već rečeno i ne bih se uplitao u tu priču. Neka služi na čast akterima koji to rade sa pesmom „Provereno“ - bio je jasan Dragan Brajović. 

Društvenim mrežama kruži snimak na kome Ana Nikolić u vidno alkoholisanom stanju u jednom beogradskom klubu izvodi pesmu „Provereno“.

Ana je pevala pesmu sa tekstom koji je napisan za nju, ali pošto ta verzija nikada nije završena, pevačica se malo našalila, a šala je bila duhovita samo njoj.

- Ostalo je napišem drugu strofu - rekla je Nikolićeva dok je izvodila Miličin hit.

Provereno osma u trendingu

Iako je album izdala 11. aprila, Milica Pavlović ne silazi sa trending liste. I posle dva meseca njena pesma „Provereno“ nalazi se na osmom mestu muzičke liste i broji 10 miliona pregleda.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".