-Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju-, naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.

-Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći-, naglasio je on, prenosi TAS S.

Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.

-Piloti su viđenje NLO-a njačešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA-e. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to-, dodao je šef Roskosmosa, prenosi TAS S.

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".