On je za RTS rekao da policija u ogromnom broju slučajeva dođe do osumnjičenih kada pozivi dolaze sa prostora Srbije, dok je u slučaju dojava iz inostranstva, "u pitanju specijalni hibridni rat".

Kako je naveo, to se radi da bi se Srbija stavila pod određenu dozu političkog pritiska.

-Kada je na našoj teritoriji, to je mnogo opasnije po počinioca, a kada je u pitanju inostranstvo, potrebna nam je pomoć-, rekao je Vulin.

U Gambiji je sinoć uhapšena osoba koja je slala dojave o bombama u Srbiji, a Vulin ocenjuje da je tamošnja policija postupila "onako kako se to očekuje, i u dobroj veri".

-Moram priznati da većina zemalja kojima se obratimo ne postupi baš na isti način. Imali smo zemlje članice EU koje su se pozivale na to da nema bilateralnog sporazuma. U pitanju je konkretno Poljska. Sa druge strane, imamo budimpeštanski protokol, koji reguliše upravo takve stvari, da nam nije ni potreban bilateralni sporazum-, poručio je Vulin.

On je izrazio nadu da će to, kako kaže, profunkcionisati i da će druge zemlje shvatiti koliko to štete nanosi Srbiji.

-Možete imati drugačije političke stavove, ali ne možete podržavati pražnjenje bolnica-, istakao je Vulin.

Policija se, kaže, obraća svim provajderima, "Guglu", "Jahuu", i izlazi na svaku dojavu.

-Konkretno sa Ministarstvom prosvete radimo na određenim načinima da umanjimo ove probleme, da barem maturski ispiti prođu bez problema-, rekao je Vulin.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".