Ćerka slikara Nikole Žigona, i bratanica glumice Ivane Žigon, Vana Žigon, odnedavno Sladić, udala se za dugogodišnjeg dečka Filipa, a srećnu vest podelila je na svom Fejsbuk profilu. Uz fotografiju na kojoj je u venčanici i sa bidermajerom, lepoj Vani čestitke su ostavili brojni prijatelji, ali i prijatelji njene bake. 

Foto: Jutjub printskrin/Jelena Tinska

 

 

- Išla sam kod Jelene i javila joj kako je njena Simonida lepa i srećna - glasi jedna od emotivnih poruka.

- Moji najsjajniji ordeni su moja deca Nikola i Ivana, i njihova deca Vana i Stevo - govorila je Jelena Žigon, koja nas je napustila pre četiri godine. 

Ćerka Ivana, krenula je glumačkim stopama roditelja, Jelene i Steve Žigona, dok se sin Nikola opredelio za slikarstvo. Osim svojim radovima u javnosti se retko predstavljao i kroz intervjue, ali poznato je da ima ćerku. 

Foto: V. Danilov/A. Stanković

 

 

Glumica Jelena Žigon, koja je plenila lepotom, otmenošću i talentom bila je veliki čuvar poezije, a o kraljici Simonidi sakupila je 101 pesmu. Osim po brojnim glumačkim ulogama, pamtiće se i po tome što je napisala scenario scensko-muzičke poeme o Simonidi, koja je izvedena u Narodnom pozorištu.

Nema sumnje da joj je unuka Vana bila velika inspiracija, ne samo u privatnom životu, već i u stvaralaštvu koje se i danas pamti.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Stevo Žigon

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".