Kutlača je, vraćajući se s posla, oko ponoći 27. maja, pokušala da snimi incident koji se desio na putu, kada je tročlana porodica u jeku rasprave zaustavila automobil na putu i blokirala prolaz ostalim vozilima.

Marijanu Kutlaču je tom prilikom napala devojka iz automobila i fizički nasrnula na nju.

Naša novinarka dala je izjavu policiji, a potom i tužilaštvu.

Foto: Novosti

 

 

"Nisam želela nikakav sukob, prvi put se suočavam sa ovakvom situacijom"

MUP je u međuvremenu identifikovao tročlanu porodicu i protiv njih je poneta prijava za „nasilničko ponašanje“ zbog napada na novinarku i lomljenja stakla na autobusu gradskog saobraćaja.

Foto: Novosti

 

 

- Sve se desilo iznenada i ničim izazvano, jer nisam želela nikakav sukob sa njima. Samo sam se izmakla i fotografisala oštećen autobus i devojka je prišla i udarila mi šamar, a zatim je počela da me vuče za kosu - ispričala je Kutlača za Udruženje novinara Srbije.

- Ovo je prvi put da se suočavam sa ovakvom situacijom i ne znam šta da očekujem, ali mi je drago što sam postupila kako je trebalo i što je redakcija stala uz mene - dodala je Marijana.

Nasilnica je ošamarila i čupala za kosu

Podsetimo, novinarka "Novosti" napadnuta je u petak uveče kada je, vraćajući se s posla, pokušala da zabeleži incident i snimi telefonom agresivno ponašnje porodice i blokadu saobraćaja koja je nastala zbog njihove ulične tuče, ali ju je u tome sprečila devojka koja se svađala sa svojim tatom i bratom. Udarila je Marijani šamar i čupala je za kosu.

Foto: Novosti

 

Iako nema vidljive povrede, Marijana Kutlača je šokirana onim što se desilo naočigled pedesetak putnika, od kojih niko nije pokušao da odbrani našu koleginicu.

- Nasilnica mi je prišla, pitala zašto slikam, pokušala je da mi otme telefon. Udarila mi je šamar i čupala me za kosu. Svi putnici iz autobusa su to gledali i niko nije reagovao! To je trajalo minut i po, ali meni je bilo kao večnost. Bila sam šokirana, nisam znala šta me snašlo, da bih mogla da joj uzvratim. Prestala je tek kada ju je oterao slučajni prolaznik, inače vozač GSP. Ona i brat su seli u automobil, a njihov tata je ostao i molio šofera 707 da se "dogovore" oko štete na prednjem staklu vozila - kazala je Marijana neposredno posle nemilog događaja.

 

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".