Кутлача је, враћајући се с посла, око поноћи 27. маја, покушала да сними инцидент који се десио на путу, када је трочлана породица у јеку расправе зауставила аутомобил на путу и блокирала пролаз осталим возилима.

Маријану Кутлачу је том приликом напала девојка из аутомобила и физички насрнула на њу.

Наша новинарка дала је изјаву полицији, а потом и тужилаштву.

Фото: Новости

 

 

"Нисам желела никакав сукоб, први пут се суочавам са оваквом ситуацијом"

МУП је у међувремену идентификовао трочлану породицу и против њих је понета пријава за „насилничко понашање“ због напада на новинарку и ломљења стакла на аутобусу градског саобраћаја.

Фото: Новости

 

 

- Све се десило изненада и ничим изазвано, јер нисам желела никакав сукоб са њима. Само сам се измакла и фотографисала оштећен аутобус и девојка је пришла и ударила ми шамар, а затим је почела да ме вуче за косу - испричала је Кутлача за Удружење новинара Србије.

- Ово је први пут да се суочавам са оваквом ситуацијом и не знам шта да очекујем, али ми је драго што сам поступила како је требало и што је редакција стала уз мене - додала је Маријана.

Насилница је ошамарила и чупала за косу

Подсетимо, новинарка "Новости" нападнута је у петак увече када је, враћајући се с посла, покушала да забележи инцидент и сними телефоном агресивно понашње породице и блокаду саобраћаја која је настала због њихове уличне туче, али ју је у томе спречила девојка која се свађала са својим татом и братом. Ударила је Маријани шамар и чупала је за косу.

Фото: Новости

 

Иако нема видљиве повреде, Маријана Кутлача је шокирана оним што се десило наочиглед педесетак путника, од којих нико није покушао да одбрани нашу колегиницу.

- Насилница ми је пришла, питала зашто сликам, покушала је да ми отме телефон. Ударила ми је шамар и чупала ме за косу. Сви путници из аутобуса су то гледали и нико није реаговао! То је трајало минут и по, али мени је било као вечност. Била сам шокирана, нисам знала шта ме снашло, да бих могла да јој узвратим. Престала је тек када ју је отерао случајни пролазник, иначе возач ГСП. Она и брат су сели у аутомобил, а њихов тата је остао и молио шофера 707 да се "договоре" око штете на предњем стаклу возила - казала је Маријана непосредно после немилог догађаја.

 

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".