Zelenskog je u Kijevu intervjuisao voditelj NJuzmaksa Rob Šmit.

- Da li mislite da je različito američko rukovodstvo, da li mislite da je različito zapadno rukovodstvo, možda sprečilo ovu agresiju? Postoji mnogo Amerikanaca koji veruju da se ova invazija ne bi dogodila da je neko poput Donalda Trampa još uvek u Beloj kući. Kakav je vaš stav? - glasilo je pitanje.

Foto: Jutjub printskrin/Reuters

 

 

Zelenski je odgovorio da je zahvalan na pomoći koju je pružio aktuelni predsednik SAD DŽo Bajden i da je za Ukrajinu najvažnija podrška američke javnosti, bez obzira koja je stranka na vlasti.

- Pa, ja verujem da je najvažnija pomoć naroda Sjedinjenih Država. Oni plaćaju poreze, a novac koji se izdvaja za podršku Ukrajini dolazi od poreza, i sve je to humanitarno, finansijsko, vojna podrška Ukrajini. Tako da sam zahvalan sadašnjem predsedniku Sjedinjenih Država, kao i onima u političkim partijama koje nas podržavaju. Žao mi je ako ću reći nešto što vam se ne sviđa, ali za nas kao zemlju u ratu nije važno da li su demokrate ili republikanci. Podržava nas narod Sjedinjenih Država - rekao je Zelenski.

- Ne znam šta bi se desilo ako bi Donald Tramp bio predsednik Sjedinjenih Država za ovu situaciju, tako da ne mogu da predvidim šta bi se desilo - dodao je Zelenski tokomintervjua.

Inače, NJuzmaks je desničarski medij poznat po podršci Trampu. Bivši američki predsednik ranije je tvrdio da bi njegov položaj na vlasti sprečio Rusiju da izvrši invaziju.

- Da sam ja na funkciji, ova smrtonosna situacija u Ukrajini se nikada ne bi dogodila! - rekao je Tramp.

GALERIJA: Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski posetio Buču

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".