Зеленског је у Кијеву интервјуисао водитељ Њузмакса Роб Шмит.

- Да ли мислите да је различито америчко руководство, да ли мислите да је различито западно руководство, можда спречило ову агресију? Постоји много Американаца који верују да се ова инвазија не би догодила да је неко попут Доналда Трампа још увек у Белој кући. Какав је ваш став? - гласило је питање.

Фото: Јутјуб принтскрин/Reuters

 

 

Зеленски је одговорио да је захвалан на помоћи коју је пружио актуелни председник САД Џо Бајден и да је за Украјину најважнија подршка америчке јавности, без обзира која је странка на власти.

- Па, ја верујем да је најважнија помоћ народа Сједињених Држава. Они плаћају порезе, а новац који се издваја за подршку Украјини долази од пореза, и све је то хуманитарно, финансијско, војна подршка Украјини. Тако да сам захвалан садашњем председнику Сједињених Држава, као и онима у политичким партијама које нас подржавају. Жао ми је ако ћу рећи нешто што вам се не свиђа, али за нас као земљу у рату није важно да ли су демократе или републиканци. Подржава нас народ Сједињених Држава - рекао је Зеленски.

- Не знам шта би се десило ако би Доналд Трамп био председник Сједињених Држава за ову ситуацију, тако да не могу да предвидим шта би се десило - додао је Зеленски токоминтервјуа.

Иначе, Њузмакс је десничарски медиј познат по подршци Трампу. Бивши амерички председник раније је тврдио да би његов положај на власти спречио Русију да изврши инвазију.

- Да сам ја на функцији, ова смртоносна ситуација у Украјини се никада не би догодила! - рекао је Трамп.

ГАЛЕРИЈА: Председник Украјине Володомир Зеленски посетио Бучу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".