Iz tog razloga, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je rad šaltera i nedeljom, dok će od danas biti produženo radno vreme šaltera radnim danima i subotom u sedištima svih policijskih uprava na teritoriji Srbije, a u Beogradu u svim policijskim stanicama i odeljenjima.

- Radno vreme je produženo. Inače, svake godine zbog sezone godišnjih odmora MUP je produžio radno vreme za izdavanje putnih isprava. Produženo radne vreme obuhvataće vreme od 7 i 30 do 20 časova radnim danima, kao i subotom od 7 i 30 do 20 časova. Takođe, i Policijska stanica na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada broj 1 će raditi od 7,30 do 15,30 časova, gde građani mogu da zakažu termin od 8-15 časova ili da neposredno sačekaju u stanici. Takođe, i Policijska uprava u LJermontovoj radi i subotom do 20 časova, kao i nedeljom od 7,30 do 15,30 časova - rekla je Slađana Jakovljević, šef odseka upravne odnose u Policijskoj stanici Stari Grad gostujući na Kurir televiziji.

Foto: Tanjug

 

 

Izdavanje pasoša po hitnom postupku - za 48 sati

Nakon podnošenja zahteva za pasoš, na izradu ovog putnog dokumenta u našoj zemlji čeka se do sedam dana. Ipak, ovo može i da se skarti na na 48 sati ukoliko za to postoji opravdan razlog.

Zahtev za pasoš po hitnom postupku moguće je podneti, uz dokaz o hitnosti, pa ukoliko se uvaži, dokumenat se izrađuje za dva dana. Cena ove usluge je znatno skuplja, i košta 8.600 dinara.

Regularna cena pasoša inače je 3.600 dinara.

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Oproštaj Beograđana od Matej Periša

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".