Из тог разлога, Министарство унутрашњих послова увело је рад шалтера и недељом, док ће од данас бити продужено радно време шалтера радним данима и суботом у седиштима свих полицијских управа на територији Србије, а у Београду у свим полицијским станицама и одељењима.

- Радно време је продужено. Иначе, сваке године због сезоне годишњих одмора МУП је продужио радно време за издавање путних исправа. Продужено радне време обухватаће време од 7 и 30 до 20 часова радним данима, као и суботом од 7 и 30 до 20 часова. Такође, и Полицијска станица на Новом Београду у улици Омладинских бригада број 1 ће радити од 7,30 до 15,30 часова, где грађани могу да закажу термин од 8-15 часова или да непосредно сачекају у станици. Такође, и Полицијска управа у Љермонтовој ради и суботом до 20 часова, као и недељом од 7,30 до 15,30 часова - рекла је Слађана Јаковљевић, шеф одсека управне односе у Полицијској станици Стари Град гостујући на Курир телевизији.

Фото: Танјуг

 

 

Издавање пасоша по хитном поступку - за 48 сати

Након подношења захтева за пасош, на израду овог путног документа у нашој земљи чека се до седам дана. Ипак, ово може и да се скарти на на 48 сати уколико за то постоји оправдан разлог.

Захтев за пасош по хитном поступку могуће је поднети, уз доказ о хитности, па уколико се уважи, докуменат се израђује за два дана. Цена ове услуге је знатно скупља, и кошта 8.600 динара.

Регуларна цена пасоша иначе је 3.600 динара.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Опроштај Београђана од Матеј Периша

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".