-Ova obilaznica je ''žila kucavica'', za Beograd i celu Srbiju, možda i najvažnija putna komunikacija, o kojoj se ne priča mnogo, ali nam ona rešava bezbroj problema, svih u Srbiji-, rekao je Vučić nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda.

Ukoliko neko želi za Niš, ili na autoput “Miloš - Veliki”, svakako, dodao je on, kamioni neće morati da idu kroz centar grada.

-U budućnosti, treba da uradimo sledeći sektor prema Vinči, pravac Leštane-Vinča, i most preko Dunava ka Pančevu, a već završavamo projekat auto-puta ka Vršcu, radićemo i ka Zrenjaninu. . sve da pokrijemo brzim saobraćajnicama i autoputevima-, rekao je Vučić.

Važno je, ističe da se obilaznica završi do kraja martw meseci, što, podseća, košta milijardu evra.

-...A da li će moći ranije... Ja bih voleo, zamolio sam kineske i azerbejdžanske partnere, do sada su uspevali kad god sam ih molio-, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da je za sve nas, u ovo teško vreme za Evropu i svet, najvažnije da nastavimo da gradimo i radimo.

-Srbija mora da radi, ne da čeka, već da radi i gradi, posvećeno, da gleda u sebe, rasmišlja o svom razvoju, o svojim ljudima, napretku, svemu što možemo da učinimo za građane, jer nema povećanja plata i penzija, ako zemlja ekonomski ne napreduje-, rekao je Vučić.

Dodao je da će uskoro oblići i Moravski koridor, i Dunavski koridor i druge putne pravce u izgradnji.

-Mislim da sledeće godine možemo da zavrsismo i put do Požege, a onda je to veliki posao urađen, to je onda drugacicja Srbija, za razliku od one koju smo nasledili i moći ćemo da se ponosimo-, rekao je Vučić.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".