-Ова обилазница је ''жила куцавица'', за Београд и целу Србију, можда и најважнија путна комуникација, о којој се не прича много, али нам она решава безброј проблема, свих у Србији-, рекао је Вучић након обиласка радова на обилазници око Београда.

Уколико неко жели за Ниш, или на аутопут “Милош - Велики”, свакако, додао је он, камиони неће морати да иду кроз центар града.

-У будућности, треба да урадимо следећи сектор према Винчи, правац Лештане-Винча, и мост преко Дунава ка Панчеву, а већ завршавамо пројекат ауто-пута ка Вршцу, радићемо и ка Зрењанину. . све да покријемо брзим саобраћајницама и аутопутевима-, рекао је Вучић.

Важно је, истиче да се обилазница заврши до краја мартw месеци, што, подсећа, кошта милијарду евра.

-...А да ли ће моћи раније... Ја бих волео, замолио сам кинеске и азербејџанске партнере, до сада су успевали кад год сам их молио-, рекао је Вучић.

Председник је поручио да је за све нас, у ово тешко време за Европу и свет, најважније да наставимо да градимо и радимо.

-Србија мора да ради, не да чека, већ да ради и гради, посвећено, да гледа у себе, расмишља о свом развоју, о својим људима, напретку, свему што можемо да учинимо за грађане, јер нема повећања плата и пензија, ако земља економски не напредује-, рекао је Вучић.

Додао је да ће ускоро облићи и Моравски коридор, и Дунавски коридор и друге путне правце у изградњи.

-Мислим да следеће године можемо да заврсисмо и пут до Пожеге, а онда је то велики посао урађен, то је онда другацицја Србија, за разлику од оне коју смо наследили и моћи ћемо да се поносимо-, рекао је Вучић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".