Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je prisustvovao uvođenju POS terminala za plaćanje karticama na tezgama Kelenić pijace, rekao je da je Grad zahvaljujući Privrednoj komori Srbije, JKP "Gradske pijace" i Master Cardu omogućio građanima da na 50 tezgi koriste platne kartice.

"Na ovaj način prvo izlazimo u susret zakupcima, jer im omogućavamo da lakše prodaju robu, olakšavamo i kupcima da ne nose novac, već da mogu da obave kupovinu putem kartice", rekao je Vesić novinarima.

Foto:beograd.rs

 

Grad Beograd je završio rekonstrukciju Palilulske pijace a najavljeno je da će sledeće godine biti rekonstruisane Kalenić, Bajlonijeva, Đeram i Cvetkova pijaca.

Sekretar Udruženja finansijskih institucija Privredne komore Srbije Katarina Ocokoljić kaže da je projekat "digitalizacije pijaca" još jedan u nizu koji je Privredna komora pokrenula u cilju digitalizacije privrede, te da je, ističe, pijaca prvi put u Srbiji i regionu otvorila svoje novo poglavlje u digitalnoj transformaciji.

Foto: beograd.rs

 

 

Ocokoljić navodi da su razna istraživanja pokazala da svaki treći korisnik platne kartice želi uz upotrebu kartice da plati proizvode na pijacama.

"Bezgotovinskim plaćanjem na pijacama korist će imati pođednako i kupci i trgovci, odnosno zakupci tezgi", kaže Ocokoljić.