Заменик градоначелника Горан Весић, који је присуствовао увођењу ПОС терминала за плаћање картицама на тезгама Келенић пијаце, рекао је да је Град захваљујући Привредној комори Србије, ЈКП "Градске пијаце" и Мастер Царду омогућио грађанима да на 50 тезги користе платне картице.

"На овај начин прво излазимо у сусрет закупцима, јер им омогућавамо да лакше продају робу, олакшавамо и купцима да не носе новац, већ да могу да обаве куповину путем картице", рекао је Весић новинарима.

Фото:београд.рс

 

Град Београд је завршио реконструкцију Палилулске пијаце а најављено је да ће следеће године бити реконструисане Каленић, Бајлонијева, Ђерам и Цветкова пијаца.

Секретар Удружења финансијских институција Привредне коморе Србије Катарина Оцокољић каже да је пројекат "дигитализације пијаца" још један у низу који је Привредна комора покренула у циљу дигитализације привреде, те да је, истиче, пијаца први пут у Србији и региону отворила своје ново поглавље у дигиталној трансформацији.

Фото: београд.рс

 

 

Оцокољић наводи да су разна истраживања показала да сваки трећи корисник платне картице жели уз употребу картице да плати производе на пијацама.

"Безготовинским плаћањем на пијацама корист ће имати пођеднако и купци и трговци, односно закупци тезги", каже Оцокољић.