- Pokušavam sve vreme Srbiji pomoći, ali oni stalno imaju neki 27. mart, i onda se čude što su ih Nemci bombardovali, rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Još je i dodao:

- Daj smiri se, čoveče, radi u svom interesu, niko te ne proziva. Zato kažem, Vučiću ožeži, rokaj po tome - poručio je Milanović.

Milanović je ocenio da Srbija krši obaveze u procesu pridruživanja Evropskoj uniji time što podiže optužnice protiv bivših pilota hrvatske vojske.

- Gledamo dok Srbija i Beograd dižu optužbe protiv hrvatskih pilota. Srbija diže optužnice posle 27 godina zbog navodnih dela u Bosni i Hercegovini. Mislim da je taj zakon van pameti. Mislim da Srbija uništava samu sebe - izjavio je Milanović, prenosi HRT.

Foto: Tanjug/AP

 

Srbija ima privremena merila iz poglavlja 23. pristupnih pregovora sa EU, ne samo vezano uz nestale o kojima nam nisu ništa rekli, nego i obavezu izbegavanja dvostruke nadležnosti, a ovo je to, rekao je Milanović.

Srbija, ističe, time direktno krši svoje obaveze iz pristupnog okvira.

Govoreći o tome treba li usloviti Srbiju u procesu evrointegracija, Milanović je dodao: "Oni jesu uslovljeni".

- Dakle, ja pokušavam sve vreme Srbiji pomoći, ali oni stalno imaju neki 27. mart, i onda se čude što su ih Nemci bombardovali. Daj smiri se, čoveče, radi u svom interesu. Niko te ne proziva. Zato kažem, Vučiću, ožeži, rokaj po tome, on može sve, upozorovaš, ali ništa na kraju - rekao je Milanović.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske, vojnih pilota, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima tokom vojno-policijske akcije "Oluja" u avgustu 1995. godine.

(HRT)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".