- Покушавам све време Србији помоћи, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали, рекао је председник Хрватске Зоран Милановић.

Још је и додао:

- Дај смири се, човече, ради у свом интересу, нико те не прозива. Зато кажем, Вучићу ожежи, рокај по томе - поручио је Милановић.

Милановић је оценио да Србија крши обавезе у процесу придруживања Европској унији тиме што подиже оптужнице против бивших пилота хрватске војске.

- Гледамо док Србија и Београд дижу оптужбе против хрватских пилота. Србија диже оптужнице после 27 година због наводних дела у Босни и Херцеговини. Мислим да је тај закон ван памети. Мислим да Србија уништава саму себе - изјавио је Милановић, преноси ХРТ.

Фото: Танјуг/АП

 

Србија има привремена мерила из поглавља 23. приступних преговора са ЕУ, не само везано уз нестале о којима нам нису ништа рекли, него и обавезу избегавања двоструке надлежности, а ово је то, рекао је Милановић.

Србија, истиче, тиме директно крши своје обавезе из приступног оквира.

Говорећи о томе треба ли условити Србију у процесу евроинтеграција, Милановић је додао: "Они јесу условљени".

- Дакле, ја покушавам све време Србији помоћи, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали. Дај смири се, човече, ради у свом интересу. Нико те не прозива. Зато кажем, Вучићу, ожежи, рокај по томе, он може све, упозороваш, али ништа на крају - рекао је Милановић.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против четворице пензионисаних официра хрватске војске, војних пилота, због ратног злочина над српским цивилима током војно-полицијске акције "Олуја" у августу 1995. године.

(ХРТ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".