Konstrakta je na Evroviziji zauzela visoko peto mesto, a u emisiji je otkrila kako će se pritajiti na neko vreme, na šta ju je voditeljka pitala kako to da se odlučila na taj korak u situaciji velike popularnosti u Srbiji.

- To je bila moja ideja još 5. marta, da kažem umetnica je nevidljiva i da nestanem. Međutim, nisam imala hrabrosti, a sve se pretvorilo u veliku medijsku pažnju. Sada mislim da zaslužujem da sebi osiguram mir, znam da je sada vreme da se ova priča zaključa - odgovorila je pevačica.

Konstrakta i voditeljka razgovarale su i o upotrebi simbola kao što je Megan Markl.

Foto: Profimedia

 

 

- To je doprinelo viralnosti zato što otvara mogućnost čitanja na različite načine. Ti simboli ostavljaju neku mistiku pa tu onda upiše ko šta želi. Pogodno je za konzumiranje, na kraju krajeva. Što se tiče Megan Markl, ona nije tu zbog hidratacije, više je tu naglasak bio na praznini svih tekstova kojima smo okruženi. Ona nije bitna, mediji je koriste ne bi li stvarali prazan sadržaj - ispričala je Konstrakta.

Što se tiče kritke na savremeni način života, pevačica je rekla da je i ona pre živela tako da zna kada ide na skijanje ili na letovanje, ali da je "osetila besmisao svega toga i rekla to naglas". - U poziciji smo da radimo mnogo zbog tog "mora". Vrtimo se kao hrčci u kavezu, bez mnogo smisla - objasnila je.

- To je to. Svi smo u poziciji da ganjamo svoju egzistenciju i sve vreme imamo privid slobode i slobodnog vremena koji ne postoji. I ta godina dana rada za dve nedelje mora... znaš o čemu pričam - dodala je Konstrakta.

Ispričala je i da misli da joj medijska pažnja neće otupiti kritičku oštricu jer za to ima previše godina i iskustva:

- Ja sam se na neki bizarni način našla na poziciji Megan Markl. Dobro, ne baš na poziciji Megan Markl, ali tu negde. Mislim da imam dovoljno godina i dovoljno kritičkog kapaciteta da se u to ne uvučem i da pomislim da je to smisleno ostvarenje nekih mojih ambicija.

O svojim budućim planovima rekla je sledeće:

"Dozvoliću sebi vreme da ovo procesuiram. Ne želim da upadnem u hiperprodukciju i da budem u modu u kojem se od tebe nešto traži, a ti daješ po diktatu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".