Danijelu Krejgu ovo je peta i poslednja uloga harizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog imena 007, u blokbaster franšizi koja konačno stiže na velika platna širom svijeta, nakon što je dosad zbog pandemije korona virusa odlagana više puta.

Zvanice će premijeru filma pogledati u londonskom Rojal Albert Holu, a filmskoj predstavi prisustvovaće i članovi kraljevske porodice, princ Čarls i njegova supruga Kamila, te princ Vilijam i njegova supruga Kejt.

U Britaniji će film početi da se prikazuje u četvrtak, a u Sjedinjenim Državama 8. oktobra, godinu i po dana kasnije nego što je najavljivano. Najnoviji film o Bondu prikazivaće se samo u bioskopskim dvoranama, a ne i na striming platformama, što je Krejg u intervjuu za Skaj NJuz pozdravio i nazvao "radosnom vešću".

Bond se posle penzionisanja ponovo vraća u aktivnu službu uz obećanje: "Ovo moram da dovršim."

U filmu se bori protiv negativca Safina, kojeg glumi oskarovac Rami Malek, te ponovo koristi sve svoje visokotehnološke gedžete.

Snimanje novog filma navodno je koštalo oko 214 miliona evra, a odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj. Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se Bond vratio na Jamajku, mesto na kojem je britanski pisac Ijan Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka stvorio lik legendarnog agenta.