Данијелу Крејгу ово је пета и последња улога харизматичног агента британске тајне службе МИ6, кодног имена 007, у блокбастер франшизи која коначно стиже на велика платна широм свијета, након што је досад због пандемије корона вируса одлагана више пута.

Званице ће премијеру филма погледати у лондонском Ројал Алберт Холу, а филмској представи присуствоваће и чланови краљевске породице, принц Чарлс и његова супруга Камила, те принц Вилијам и његова супруга Кејт.

У Британији ће филм почети да се приказује у четвртак, а у Сједињеним Државама 8. октобра, годину и по дана касније него што је најављивано. Најновији филм о Бонду приказиваће се само у биоскопским дворанама, а не и на стриминг платформама, што је Крејг у интервјуу за Скај Њуз поздравио и назвао "радосном вешћу".

Бонд се после пензионисања поново враћа у активну службу уз обећање: "Ово морам да довршим."

У филму се бори против негативца Сафина, којег глуми оскаровац Рами Малек, те поново користи све своје високотехнолошке геџете.

Снимање новог филма наводно је коштало око 214 милиона евра, а одвијало се на локацијама у Лондону, Италији, на Јамајци и у Норвешкој. Продуценти филма изразили су задовољство због чињенице да се Бонд вратио на Јамајку, место на којем је британски писац Ијан Флеминг у својим романима објављеним педесетих и шездесетих година прошлог века створио лик легендарног агента.