- Ovo je priča mog pokojnog druga, deda Dose iz Lomnice, s kraja šezdesetih, početka sedamdesetih godina prošlog veka. On je radio je u "Zastavi" u Kragujevcu, a hobi mu je bilo pevanje. Učestvovao je na seoskim takmičenjima, pa se tako jednom zatekao u selu Sekuriču na seoskoj slavi. Tamo je imao i devojku, pa se zadržao dugo, posle ponoći, do sitnih sati, a onda je morao da žuri u prvu smenu. Krenuli su njegovom "fićom", i devojka je pošla sa njim - priča Gruja.

- Krenuli su putem ka Ratkoviću i kad su već prošli Belane, blizu ratkovačkog groblja, odjednom je nešto počelo da se pojavljuje iz mraka, neka visoka silueta, kao u čaršavu. Nešto kao čovekoliko biće. Kretalo se cik-cak, levo-desno. On je stao. To se primicalo sve bliže automobilu. Da bi izbegao da to udari u vozilo, on je iskoristio momenat, dao je gas i projurio pored te siluete, i uskoro izbio na drugi put.

Foto: Jutjub printskrin/Gluvo doba

 

- Kasnije, kad su već bili nadomak Kragujevca, njegova devojka se probudila. On joj je ispričao šta se dogodilo, i ona se uplašila i unezverila. Srećom, sve je prošlo bez posledica. Na tom mestu se mnogima svašta priviđalo. Priča se da se kraj tog puta, na jednoj jabuci, obesio jedan putar. Moguće je da se tu priviđa njegov duh - zaključio je Gruja, a celu priču možete poslušati u videu: