U saopštenju Policijske uprave Požarevac navodi se da P. P. ženu usmrtio nakon svađe, u njegovom domaćinstvu.

- Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Požarevcu - stoji u saopštenju policije. Prema nezvaničnim saznanjima, pokojna Marija je svoju imovinu prepisala osumnjičenom, nakon čega ju je on pretukao pesnicama i gumenim čekićem, nanevši joj pritom teške povrede, usled kojih je ona preminula na licu mesta.

Ovaj zločin šokirao je meštane Dobre, malog sela na obali Dunava kod Golupca. Svi oni žale nesrećnu ženu, za koju kažu da je celog života teško živela.

- Imala je malu penziju od pokojnog muža, svega 9.000 dinara. Da zlo bude veće, jednom rođaku pokojnog muža prepisala je kuću, iz koje ju je on posle izbacio, pa je sa ovim zlotvorom što je ubio živela oko šest kilometara van sela, u njegovoj kolibi bez struje i vode. Ostala je bez doma, ali je imala više hektara pod šumama i to je prepisala P. P., možda i pod prisilom - pričaju meštani.

Poznanici kažu da Marija nije imala dece, pa nije bilo nikog da je zaštiti od nasilnika. Osumnjičeni se, kažu u selu, celog života služio prevarama i Marija mu je bila lak plen, jer je bila nezaštićena.

POZNANICI: NIJE SE ŽALILA

- IAKO je imala dosta godina, vozila je bicikl kad je dolazila u selo da nešto kupi. Videla sam je pre nekoliko dana, rekla mi je da je dobro. Sigurno od tog nasilnika nikom nije smela ni da se požali - rekla nam je jedna meštanka Dobre.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".