У саопштењу Полицијске управе Пожаревац наводи се да П. П. жену усмртио након свађе, у његовом домаћинству.

- По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у Више јавно тужилаштво у Пожаревцу - стоји у саопштењу полиције. Према незваничним сазнањима, покојна Марија је своју имовину преписала осумњиченом, након чега ју је он претукао песницама и гуменим чекићем, наневши јој притом тешке повреде, услед којих је она преминула на лицу места.

Овај злочин шокирао је мештане Добре, малог села на обали Дунава код Голупца. Сви они жале несрећну жену, за коју кажу да је целог живота тешко живела.

- Имала је малу пензију од покојног мужа, свега 9.000 динара. Да зло буде веће, једном рођаку покојног мужа преписала је кућу, из које ју је он после избацио, па је са овим злотвором што је убио живела око шест километара ван села, у његовој колиби без струје и воде. Остала је без дома, али је имала више хектара под шумама и то је преписала П. П., можда и под присилом - причају мештани.

Познаници кажу да Марија није имала деце, па није било никог да је заштити од насилника. Осумњичени се, кажу у селу, целог живота служио преварама и Марија му је била лак плен, јер је била незаштићена.

ПОЗНАНИЦИ: НИЈЕ СЕ ЖАЛИЛА

- ИАКО је имала доста година, возила је бицикл кад је долазила у село да нешто купи. Видела сам је пре неколико дана, рекла ми је да је добро. Сигурно од тог насилника ником није смела ни да се пожали - рекла нам је једна мештанка Добре.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".