- Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica i došao sam da se javim - navodno je, prema pisanju Jutarnjeg lista rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora.

NJegov dolazak bio je najavljen za taj dan, a najavio ga je advokat Gordan Preglej putem podneska Državnom odvjetništvu.

Korać je u Hrvatsku je došao sa svojim ispravama.

Hrvatska je za njim raspisala poternicu i evropski nalog za hapšenje, a određen mu je i istražni zatvor - navode mediji.

Korać se tereti za falsifikovanje dokumenata.

Foto: MUP

 

Hrvatski mediji Koraća opisuju kao "najtraženijom metom klana Veljka Belivuka".

- Filip Korać, osoba iz sprskog kriminalnog miljea kog su mediji prozvali jednim od čelnika zemunskog klana, trenutno je jedan od bezbednosno najrizičnijih pritvorenika u hrvatskim zatvorima - navodi Jutarnji list.

Podsetimo, Gordan Preglej, advokat Filipa Koraća izjavio je za Kurir da se njemu javio "gospodin Korać i rekao mu da je saznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi postupak za krivično delo falsifikovanje isprava".

- On je želeo rešiti tu situaciju, jer to je bagatelni postupak, kao i stotine drugih za to krivično delo, nema tu misterije nikakve - objašnjava branilac i dodaje da su nakon toga otišli u policiju.

- Kako je njemu još ranije određen pritvor, u istrazi, jer se pretpostavilo da se do njega ne može doći, on je zadržan u Remetincu.

Preglej je naglasio da njegov klijent neće biti izručen Srbiji jer se "u Srbiji protiv njega ne vodi nijedan krivični postupak".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".