- Добар дан, ја сам Филип Кораћ, за мном је расписана потерница и дошао сам да се јавим - наводно је, према писању Јутарњег листа рекао најближи сарадник Луке Бојовића када се појавио на пријавници затвора.

Његов долазак био је најављен за тај дан, а најавио га је адвокат Гордан Преглеј путем поднеска Државном одвјетништву.

Кораћ је у Хрватску је дошао са својим исправама.

Хрватска је за њим расписала потерницу и европски налог за хапшење, а одређен му је и истражни затвор - наводе медији.

Кораћ се терети за фалсификовање докумената.

Фото: МУП

 

Хрватски медији Кораћа описују као "најтраженијом метом клана Вељка Беливука".

- Филип Кораћ, особа из спрског криминалног миљеа ког су медији прозвали једним од челника земунског клана, тренутно је један од безбедносно најризичнијих притвореника у хрватским затворима - наводи Јутарњи лист.

Подсетимо, Гордан Преглеј, адвокат Филипа Кораћа изјавио је за Курир да се њему јавио "господин Кораћ и рекао му да је сазнао да се против њега у Хрватској води поступак за кривично дело фалсификовање исправа".

- Он је желео решити ту ситуацију, јер то је багателни поступак, као и стотине других за то кривично дело, нема ту мистерије никакве - објашњава бранилац и додаје да су након тога отишли у полицију.

- Како је њему још раније одређен притвор, у истрази, јер се претпоставило да се до њега не може доћи, он је задржан у Реметинцу.

Преглеј је нагласио да његов клијент неће бити изручен Србији јер се "у Србији против њега не води ниједан кривични поступак".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".