Više o tome čitajte na ovom linku: OGLASIO SE RAJOLA: "Besan sam jer je ovo drugi put"

Rajola je važio za jednog od najtežih pregovarača u svetu fudbalskog menadžmenta, a predstavljao je brojne zvezde svetskog fudbala - Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu, kao i najtraženijeg mladog igrača Erlinga Halanda.

Glasine o njegovom zabrinjavajućem zdravstvenom stanju procurile su 12. januara. Hospitalizovan je i operisan u bolnici „San Rafaele“ u Milanu zbog plućne bolesti koja nije povezana sa infekcijom koronom.

NJegovi saradnici su isticali da su tretmani kojima se podvrgao deo dugo planiranog ciklusa pregleda, koji nisu opasni po život.

Koliko je Mino Rajola bio uspešan menadžer govori podatak da ga je magazin Forbs 2020. uvrstio na četvrto mesto najuspešnijih poslovnih ljudi sa prometom od blizu 850 miliona dolara.

Procenjuje se da je samo od prelaska Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted 2016. godine inkasirao 20 miliona funti, a iste godine izdejstvovao je transfere Zlatana Ibrahimovića i Henrika Mktarijana na Old Traford.

NJegov prvi posao bio je prelazak Pavela Nedveda iz praške Sparte u Lacio 1996. godine. Doveo je i tada jednog od najboljih fudbalera sveta Denisa Bergkampa u Inter, a  učestvovao je u svim transferima Zlatana Ibrahimovića.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".