Taj slučaj i njegovo ime se još provlače po medijima, jer Kardif i Nant vode sudsku bitku oko novca, koji je velški klub već uplatio francuskom na ime obeštećenja (oko 17 miliona evra) i traži da se taj novac vrati, što Nant odbija.

Kardif je sada otišao i korak dalje. Podneo je zahtev za kompenzaciju zbog ispadanja iz Premijer lige te sezone, izračunavši da ga je to koštalo oko 80 miliona funti (95 miliona evra).

Klub traži da kompenzaciju plati – Nant, koji je, smatraju u Kardifu, odgovoran za Salinu smrt, jer je let te kobne noći, 21. januara 2019. godine, organizovao igračev agent, Vili Mekej, u ime Nanta.

Foto: AP

 

Kardif je sezonu 2018/2019 završio samo dva boda ispod Brajtona, koji je ostao u ligi, a klub smatra da bi Salini golovi doneli razliku i bili ključni za spas.

O zahtevu/tužbi Kardifa za kompenzaciju raspravljaće Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS). Kardif smatra da ima osnova za tužbu jer ukazuju na primer Karlosa Tevesa i Havijera Maskerana iz 2007. godine.

Tada je procenjeno da je Vest Hem prekršio pravilo o vlasništvu treće strane, odnosno klub nije platio obeštećenje njihovom klubu, već njihovoj agenciji kada je potpisao ugovor sa Argentincima, koji su im pomogli da izbegnu ispadanje u sezoni 2006/2007.

Šefild junajted, koji je ispao iz lige, tražio je oduzimanje bodova Vest Hemu, ali je na kraju dogovoreno da Vest Hem plati kompenzaciju od oko 26,5 miliona funti.

(B92)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".