Poručio je tokom konferencije za novinare da je prerano da se stanovnici vrate u grad, nakon što su se ruski vojnici povukli krajem prošlog meseca, prenosi agencija Rojters.

Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno da proveri Fedorukove navode o broju ljudi koji su pronađeni mrtvi u Buči.

 

Takođe, agencija dodaje da je bila očevidac pronalaženja posmrtnih ostataka pet žrtava u Buči kojima je pucano u glavu, ali nije mogla nezavisno da utvrdi ko je odgovoran.

Druga strana kaže - sve su smislili Britanci

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe ukrajinskih vlasti o ubijanju civila u Buči, ocenivši fotografije i video-snimke iz Buče kao još jedan "izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije".

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o "provokaciji u ukrajinskom gradu Buči" i nazvao je to specijalnom operacijom Velike Britanije.

Foto: EPA

 

 

- Razgovarali smo o provokaciji u Buči. O njihovoj specijalnoj operaciji, psihološkoj specijalnoj operaciji koju su Britanci izveli", rekao je Lukašenko nakon razgovora sa ruskim liderom - prenosi agencija RIA Novosti.

Poručio je da su zajedno sa ruskim prijateljima "od prvog do poslednjeg časa, otkrili tu podlu poziciju Zapada".

- Ako su vam potrebne adrese, lozinke, izlazni brojevi, brojevi automobila, ruski FSB može da obezbedi ove materijale. Ako ne, mi ćemo pomoći u tom pogledu - dodao je beloruski predsednik.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".