Поручио је током конференције за новинаре да је прерано да се становници врате у град, након што су се руски војници повукли крајем прошлог месеца, преноси агенција Ројтерс.

Британска агенција наводи да није могла независно да провери Федорукове наводе о броју људи који су пронађени мртви у Бучи.

 

Такође, агенција додаје да је била очевидац проналажења посмртних остатака пет жртава у Бучи којима је пуцано у главу, али није могла независно да утврди ко је одговоран.

Друга страна каже - све су смислили Британци

Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе украјинских власти о убијању цивила у Бучи, оценивши фотографије и видео-снимке из Буче као још један "изрежирани догађај кијевског режима за западне медије".

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је са руским председником Владимиром Путином разговарао о "провокацији у украјинском граду Бучи" и назвао је то специјалном операцијом Велике Британије.

Фото: ЕПА

 

 

- Разговарали смо о провокацији у Бучи. О њиховој специјалној операцији, психолошкој специјалној операцији коју су Британци извели", рекао је Лукашенко након разговора са руским лидером - преноси агенција РИА Новости.

Поручио је да су заједно са руским пријатељима "од првог до последњег часа, открили ту подлу позицију Запада".

- Ако су вам потребне адресе, лозинке, излазни бројеви, бројеви аутомобила, руски ФСБ може да обезбеди ове материјале. Ако не, ми ћемо помоћи у том погледу - додао је белоруски председник.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".