Rođen je u Kraljevu od oca Svetozara Toze Živkovića, po kome je i dobio čuveni nadimak i majke Budimke.

NJegov otac je bio vrsni harmonikaš što se mnogo odrazilo i na njega samog. Pored harmonike, Tozovac je po uzoru na oca, počeo da uči i da svira bubnjeve i trubu. Tako je prve singlove snimio daleke 1965. godine (Olistala šuma, Oči su ti tugom prelivene, Kad povedem kolo moje, Jesen stigla i u naša sela).

Postao je poznat 1967. godine pesmom za singl ploču (pesma Miće Milutinovića) Ispod lipe, kraj potoka. Iste godine snimio je četiri singla u duetu sa Silvanom Armenulić (Devojčice garava).

NJegova velika popularnost počela je od 1971. godine, kada je pobedio na Pesmi leta kompozicijom Mirjana. Sledeće godine opet je pobedio pesmom Oči jedne žene i potvrdio je status najpopularnijeg pevača. Godine 1972. otpevao je pesmu Jeremija, koju su tadašnje komunističke vlasti svrstale u četničke pesme, zbog čega je bio prinuđen da se skloni kod prijatelja u Nemačku. Nakon dve godine vratio se u Srbiju, vlasti su mu oduzele pasoš, ali je Tozovac ostao miljenik publike i nastavio je da peva.

Pored mnogo održanih koncerata i TV emisija pevao je i u duetu sa: Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepom Lukić, Mirom Vasiljević itd. Osamdesetih godina, zajedno sa Predragom Gojkovićem Cunetom i glumicom Zlatom Petković bio je voditelj čuvene Folk parade.

Preminuo je 6. aprila 2021. godine od posledica kovida 19 i sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".