Brnabić je ocenila da je aerodrom u Trebinju "još jedan aerodrom koji će direktno i tokom same izgradnje uticati na rast bruto domaćeg proizvoda i ekonomije, kao i na podizanje građevinskog sektora u vremenu krize".

"Kada gledamo ekonomske razloge, svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve – za BiH i Republiku Srpsku, Crnu Goru i Hrvatsku", naglasila je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, aerodrom u Trebinju bi imao pozitivan uticaj i na turizam u Hrvatskoj.

Ona je najavila da će se analizirati svi stavovi koji u vezi sa gradnjom aerodroma u Trebinju dolaze iz Hrvatske, ističući da će Srbija, kao savestan i potencijalni investitor, odgovoriti na te stavove.

Foto: Jutjub printskrin/Plane spotting

 

"Mislim da je to projekat koji treba da nas spaja, a ne da nas razdvaja. Nadam se da ćemo naći način da razgovaramo", navela je Brnabić.

Dodala je da je ona "pragmatična političarka" i da ne razume razloge takve reakcije iz Hrvatske.

"Za mene je to suviše odlazak u prošlost, treba da živimo danas i da gledamo u budućnost", kazala je Brnabić novinarima u Mostaru, gde prisustvuje Međunarodnom sajmu privrede.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zatražio je pre nekoliko dana od Saveta ministara BiH da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju dok se ne ispita uticaj na okolinu preko državnih granica, navodeći da bi tom gradnjom moglo da bude ugroženo izvorište reke Omble.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".