Брнабић је оценила да је аеродром у Требињу "још један аеродром који ће директно и током саме изградње утицати на раст бруто домаћег производа и економије, као и на подизање грађевинског сектора у времену кризе".

"Када гледамо економске разлоге, сви економски показатељи говоре да је то добро за све – за БиХ и Републику Српску, Црну Гору и Хрватску", нагласила је премијерка Србије.

Према њеним речима, аеродром у Требињу би имао позитиван утицај и на туризам у Хрватској.

Она је најавила да ће се анализирати сви ставови који у вези са градњом аеродрома у Требињу долазе из Хрватске, истичући да ће Србија, као савестан и потенцијални инвеститор, одговорити на те ставове.

Фото: Јутјуб принтскрин/Плане споттинг

 

"Мислим да је то пројекат који треба да нас спаја, а не да нас раздваја. Надам се да ћемо наћи начин да разговарамо", навела је Брнабић.

Додала је да је она "прагматична политичарка" и да не разуме разлоге такве реакције из Хрватске.

"За мене је то сувише одлазак у прошлост, треба да живимо данас и да гледамо у будућност", казала је Брнабић новинарима у Мостару, где присуствује Међународном сајму привреде.

Градоначелник Дубровника Мато Франковић затражио је пре неколико дана од Савета министара БиХ да заустави изградњу аеродрома у Требињу док се не испита утицај на околину преко државних граница, наводећи да би том градњом могло да буде угрожено извориште реке Омбле.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".