„Ako 60 odsto građana Srbije misli da je Aleksandar Vučić apsolutno najbolji politički predstavnik koga imamo, to nije podeljen narod, posvađan između sebe, već narod koji prepoznaje kvalitet, vrednost i politiku“, rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

Komentarišući izborni rezultat, on je rekao da Srpska napredna stranka i koalicija, čiji je i on deo, treba da se zapitaju zašto imaju manje glasova od onih koje je ostvario Aleksandar Vučić.

„Pitam i sebe i druge gde smo mi pogrešili. Građani su nepogrešivi, jasno su rekli. Na izborima svako dobija ocenu. Predsedniku Vučiću građani su rekli da nemaju ni jednu primedbu na njegov rad. Našoj listi su rekli radili ste dobro, ali možete i morate mnogo bolje, inače ćete biti zamenjeni. Opoziciji su rekli da nije ni približno onome što misli o sebi i da ih uopšte ne vide na vlasti na bilo kom nivou“, istakao je Vulin i dodao da on odlično razume poruku građana.

Foto: Foto arhiva Novosti

 

Istakao je da je predsednik Vučić apsolutnu podršku dobio od Srba koji žive van granica Srbije, jer su to ljudi koji posebno osećaju snagu Srbije.

„U Republici Srpskoj se zna da ne bude li Srbija jaka nema Republike Srpske, zato 90 odsto Srba u Republici Srpskoj glasa za Aleksandra Vučića. Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da bez snažne Srbije, jasnog nacionalnog vođstva nema opstanka Srba na Kosovu i Metohiji. U Aleksandru Vučiću su prepoznali jedinog čoveka koji je očuvao nacionalni interes, očuvao njih“, istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da lično smatra da bi bila istorijska greška da Aleksandar Vučić napusti Srpsku naprednu stranku.

„Srpska napredna stranka samo kada ima Aleksandra Vučića na svom čelu ima kapacitet da okupi sve Srbe, da od nas stvori jedinstven politički narod u ovim teškim vremenima u kojima nam je jedinstvo potrebno iznad svega. On će doneti svoju odluku, ali građani Srbije su rekli, oni ga žele, žele da ih vodi“, rekao je on. 

„Aleksandar Vučić je postao državnik koga u svetu uvažavaju. Danas u svetu kada je zabranjeno disati isti vazduh u prostoriji ukoliko ste na različitim stranama po pitanju krize u Ukrajini, njemu čestitaju i Putin i Makron“, zaključio je Vulin.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".