„Ако 60 одсто грађана Србије мисли да је Александар Вучић апсолутно најбољи политички представник кога имамо, то није подељен народ, посвађан између себе, већ народ који препознаје квалитет, вредност и политику“, рекао је министар и председник ПС-а Вулин у јутарњем програму телевизије Пинк.

Коментаришући изборни резултат, он је рекао да Српска напредна странка и коалиција, чији је и он део, треба да се запитају зашто имају мање гласова од оних које је остварио Александар Вучић.

„Питам и себе и друге где смо ми погрешили. Грађани су непогрешиви, јасно су рекли. На изборима свако добија оцену. Председнику Вучићу грађани су рекли да немају ни једну примедбу на његов рад. Нашој листи су рекли радили сте добро, али можете и морате много боље, иначе ћете бити замењени. Опозицији су рекли да није ни приближно ономе што мисли о себи и да их уопште не виде на власти на било ком нивоу“, истакао је Вулин и додао да он одлично разуме поруку грађана.

Фото: Фото архива Новости

 

Истакао је да је председник Вучић апсолутну подршку добио од Срба који живе ван граница Србије, јер су то људи који посебно осећају снагу Србије.

„У Републици Српској се зна да не буде ли Србија јака нема Републике Српске, зато 90 одсто Срба у Републици Српској гласа за Александра Вучића. Срби на Косову и Метохији знају да без снажне Србије, јасног националног вођства нема опстанка Срба на Косову и Метохији. У Александру Вучићу су препознали јединог човека који је очувао национални интерес, очувао њих“, истакао је Вулин.

Министар је нагласио да лично сматра да би била историјска грешка да Александар Вучић напусти Српску напредну странку.

„Српска напредна странка само када има Александра Вучића на свом челу има капацитет да окупи све Србе, да од нас створи јединствен политички народ у овим тешким временима у којима нам је јединство потребно изнад свега. Он ће донети своју одлуку, али грађани Србије су рекли, они га желе, желе да их води“, рекао је он. 

„Александар Вучић је постао државник кога у свету уважавају. Данас у свету када је забрањено дисати исти ваздух у просторији уколико сте на различитим странама по питању кризе у Украјини, њему честитају и Путин и Макрон“, закључио је Вулин.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".